Komende verhalenavonden

Levensverhalenavond met Bram Poons

Op 8 oktober vertelt de 77-jarige Bram Poons ons zijn verhaal. Veel mensen kennen hem vanwege zijn betrokkenheid met en inzet voor het stadsdeel Laak in het algemeen en voor de voetbalvereniging Laakkwartier in het bijzonder. In 1943 werd Bram als baby door zijn  ouders ondergebracht in het Joods Weeshuis. Ze werden zelf opgepakt en in Auschwitz vermoord. Van de 188 Poonsen die er voor de oorlog in Den Haag woonden, hebben het er uiteindelijk 5 overleefd, waaronder Bram. Hij heeft in zijn leven veel zelf moeten uitvinden. Toch is hij niet haatdragend geworden, maar juist sociaal en met een groot gevoel voor rechtvaardigheid. Hij kreeg voor zijn werk een koninklijke onderscheiding, de gouden speld van de KNVB, de Goudvink voor vrijwilligers, de Stadspenning van Den Haag en de Aad Mansveld Trofee voor mensen die zich inzetten voor het Haagse voetbal. Kortom: we hebben een bijzondere man in huis, die zijn verhaal komt vertellen.
Interviewer: Astrid Dekkers.

8 oktober, aanvang 20.00 (inloop vanaf 19.30) einde 21.30
De Copernicus, Daguerrestraat 16
Aanmelden hier, slechts 24 stoelen beschikbaar

Kosten: vijf euro (via tikkie of ter plekke te voldoen)

 

thumbnail_20200917_133832.jpg

08 oktober 2020

De Copernicus

Young Stories 2

Young Stories gaat door met Eat & Connect op 26 september. Tijdens Eat & Connect zullen vijf jongeren tijdens een gezamenlijke maaltijd hun persoonlijk verhaal delen. 
Daarnaast nodigen de sprekers ook ieder hun eigen gasten uit voor het diner.. De verhalen zijn inspiraties voor de tafelgesprekken. Hiermee wordt de toon gezet om onder het genot van een hapje met elkaar te connecten.

young stories 2.jpg

26 september 2020

De Copernicus Daguerrestraat 16

Levensverhalenavond met Jaswina

Jaswina Bihari – Elahi heeft twee werelden in zich: de wetenschappelijke (gepromoveerd cultuurwetenschapper) en de Indiase klassieke dans Kuchipudi (ze heeft een eigen dansschool). Ze is geboren en getogen in Den Haag en opgegroeid in de Hindoestaanse gemeenschap. Jaswina kan ons het verhaal vertellen van een meisje dat al heel vroeg zelfstandig moest worden. Die ondanks een onstabiele thuissituatie toch het VWO met glans haalde, ging studeren en uiteindelijk ging promoveren. Zij kan ons vertellen over uitsluiting en wat het betekent als je niet het juiste netwerk hebt. Maar ze zal vooral ook met gloed vertellen over de Indiase klassieke dans, waarmee ze een manier vond om ook de mooie kanten van het leven mee te krijgen. Met haar dansschool wil ze die ook anderen laten ontdekken. 
Interviewer: Fatma Kaya

Aanvang: 20:00 uur 

Deze avond is VOL aanmelden niet meer mogelijk.

7c840168-791b-46e8-9180-f22b7c056298.jpg

25 september 2020

De Copernicus Daguerrestraat 16

Japanse Tuin ontmoet Pluk!

De Japanse Tuin trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers. Het is een belangrijk onderdeel van het landgoed Clingendael. De enige Japanse Tuin in Nederland van rond 1910, opgezet door de toenmalige eigenaresse van het landgoed Clingendael, Marguerite M. Baronesse van Brienen. Medewerkers groenonderhoud van Den Haag Werkt onderhouden de Japanse Tuin. Een van hen is Martin Voerman. Na 51 jaar werken 'in het groen', moet hij binnenkort met grote tegenzin met pensioen. Maar niet voordat hij aan ons heeft verteld over de Japanse Tuin en zijn levenswandel.


Ook bij de biologische zorgboerderij en -tuinderij Pluk! werken mensen op hun eigen tempo met de natuur. Ze verwelkomen er dagelijks tientallen bezoekers bij de dieren, in de (heem)tuin, het winkeltje, de lunchroom en op het terras met zandbak. Pluk! ligt verscholen in het groen van recreatiegebied Madestein, tussen de Uithof en Kijkduin en beslaat een gebied ter grootte van tien voetbalvelden. De deelnemers helpen mee bij het zaaien, oogsten, snoeien en in het algehele onderhoud. De 26-jarige Frans de Vries is er coördinator van de tuin. Hij gaat ons het verhaal vertellen achter Pluk!, zijn ervaringen en waarom hij juist hier zijn passie vond. 

Aanvang: 16:30 uur

Deze avond is VOL aanmelden is niet meer mogelijk

 

HV Corona japanse tuin.jpeg

07 september 2020

Landgoed Clingendael

Young Stories

IMG-20200805-WA0011.jpg

Met Young Stories gaat het Haags Verhaal onder leiding van Power Queen Deborah Cameron jongeren bijeen brengen op een interactieve manier. Ook jonge mensen leven vaak in een eigen bubble. Met Young Stories gaan we ze verleiden om naar elkaars verhalen te luisteren, terwijl ze samen wat doen. Het doel is om daarmee vooroordelen en aannames te beslechten. Want de jeugd heeft de toekomst: Haags Verhaal wil ze er graag bij betrekken, maar wel op hun eigen manier! 

kijk alvast naar  dit filmpje 

29 augustus 2020

De Copernicus Daguerrestraat 16

We gaan nog één keer live voor de vakantie

sidney.jpeg

Een verhalenavond rondom Sidney op der Heijde. Vaste bezoekers van het Haags Verhaal en luisteraars van onze podcasts kennen hem al van zijn markante stem met flinke Haagse tongval. Sidney was ooit trambestuurder bij de HTM, totdat hij betrokken raakte bij een dodelijk ongeval en uit de running raakte. Toen maakte hij aan den lijve mee dat er meer is tussen hemel en aarde. Daarna werd hij eigenaar van een spirituele winkel in de Zoutmanstraat, Het Gelukskabinet. Sidney is een man met het hart op de tong. Hij woont bijna zijn hele leven al in Laak. Houdt van hardrock, maar ook van stenen en wierook. En van een biertje...

We hebben nog een paar lege plekken wegens het beperkt aantal bezoekers (max 25), vanwege coronamaatregelen. Inschrijven verplicht, vol is vol.

Aanvang: 20.00, einde 21.00, daarna borrel
Entree €5. Consumpties voor eigen rekening.

Deze avond is vol, je kan je niet meer aanmelden.

16 juli 2020

De Copernicus, Daguerrestraat 16

Supermarkt ontmoet Foodtruck (digitaal)

Ondernemen in Coronatijd; de een wint, de ander verliest. 

Op onze volgende online-verhalenavond op 9 juni delen AH-filiaalmanager Johan Roodenrijs en duurzaam cateraar van Manic Organic, Laurens van Luin, hun wel en wee met ons. Wat doe je als je supermarkt wordt leeggekocht door een horde angstige mensen die geen oog heeft voor het welzijn van jouw personeel? Johan geeft ons een inkijk achter de schermen en in zijn eigen leven. En wat doe je als je als cateraar helemaal klaar bent met je foodtrucks voor het komend festivalseizoen en alles in een klap tot stilstand komt? Laurens vertelt hoe je dan als ondernemer, maar ook als mens verder moet.  

Twee bijzondere verhalen, mis ze niet! Gehost door talkshowpowerhost Deborah Cameron, met prachtige muzikale intermezzo’s van Balout Khazraei op Se Tar. 

De avond start om 19.30 en eindigt rond 21.00. En misschien blijf je na afloop nog even hangen voor de digi-borrel.

Wil je financieel bijdragen aan deze avond? Dat kan via deze link

09 juni 2020

Bij jou thuis op de bank

Meld je aan

Deurwaarder ontmoet Kompassie (digitaal)

Ons reizend verhalencircus in Den Haag gaat online. Want we moeten met elkaar in gesprek blijven, juist nu!

Wees welkom op onze eerste digitale verhalenavond waar deurwaarder Arjan Boiten en GGZ-ervaringsdeskundige Steven Slootweg met ons en elkaar in gesprek gaan. 

Kompassie is een onafhankelijke informatie- en steunpunt voor mentale gezondheid. Ervaringsdeskundige vrijwilligers geven praktische en emotionele steun aan mensen die psychisch kwetsbaar zijn, maar ook aan hun betrokkenen. Daarnaast geven zij voorlichting en komen zij op voor het collectieve belang van de doelgroep in Den Haag.  Veel bezoekers van Kompassie kampen met schulden. Omdat hun hoofd even ergens anders naar stond. Steven vertelt ons uit ervaring wat dat betekent. Tot 5 jaar geleden nam hij – naar eigen zeggen – ‘steeds de verkeerde afslag’. Inmiddels heeft hij zijn leven weer op de rit en werkt hij als onder meer als vrijwilligere bij Kompassie.  

Arjan Boiten is in de voetsporen van zijn vader getreden als gerechtsdeurwaarder; die begon in 1972 met kantoor aan huis in de Regentesselaan. Dat leverde soms heftige taferelen op. Inmiddels heeft Arjan met twee compagnons een kantoor op de Binckhorst waar 35 mensen werken: BoitenLuhrs. Niemand is slaaf van zijn eigen omstandigheden, vindt Arjan. Veel mensen rekenen zich rijk. We sparen te weinig. Dan kunnen we de klappen die het leven uitdeelt, niet opvangen. Hij heeft twee soorten klanten: de niet-willers en de niet-kunners. Voor de eerste groep heeft hij weinig kompassie. Hij vertelt ons over zijn vak en hoe hij daarin opereert. 

Het event start om 19.30 en eindigt rond 21.00. Wie wil, eet soep mee vooraf, vanaf 18.45. Of blijft na afloop hangen voor de digi-borrel.

06 mei 2020

Bij jou thuis op de bank

Meld je aan

Een verhalenavond over Aad Mansveld (uitgesteld)

aad mansveld.jpg

Aad (Aadsjuh) Mansveld is de onbetwiste clublegende van ADO Den Haag, toonbeeld van onverzettelijkheid en de spreekwoordelijke 'Haagse Bluf'

Op vrijdagavond 10 april organiseert het Haags Verhaal in samenwerking met het Venduehuis der Notarissen en o.a. sportjournalist Jaap de Groot een avond over deze legendarische voetballer. Wat was de kracht van Aad Mansveld en waarom maakt hij nog steeds zoveel los?

De avond wordt georganiseerd door het Haags Verhaal, een maatschappelijk initiatief dat als doel heeft om verschillende werelden in Den Haag samen te brengen. Dat gebeurt onder meer door verhalenavonden, maar ook door een fotoboek met 155 groepsportretten. De opbrengst van de avond over Aad Mansveld komt ten goede aan dit fotoboek.

Start om 20.00 (inloop vanaf 19.30, eind om 21.30 met een drankje)

In verband met het coronavirus is deze bijeenkomst uitgesteld

10 april 2020

Venduehuis der Notarissen Nobelstraat 5 Den Haag

Meld je aan

Deurwaarder ontmoet Kompassie (uitgesteld)

Kompassie is een onafhankelijke informatie- en steunpunt voor mentale gezondheid. Ervaringsdeskundige vrijwilligers geven praktische en emotionele steun aan mensen die psychisch kwetsbaar zijn, maar ook aan hun betrokkenen. Daarnaast geven zij voorlichting en komen zij op voor het collectieve belang van de doelgroep in Den Haag.  Veel bezoekers van Kompassie kampen met schulden. Omdat hun hoofd even ergens anders naar stond. Steven vertelt ons uit ervaring wat dat betekent. Tot 5 jaar geleden nam hij – naar eigen zeggen – ‘steeds de verkeerde afslag’. Inmiddels heeft hij zijn leven weer op de rit en werkt hij als onder meer als vrijwilligere bij Kompassie.  

Arjan Boiten is in de voetsporen van zijn vader getreden als gerechtsdeurwaarder; die begon in 1972 met kantoor aan huis in de Regentesselaan. Dat leverde soms heftige taferelen op. Inmiddels heeft Arjan met twee compagnons een kantoor op de Binckhorst waar 35 mensen werken: BoitenLuhrs. Niemand is slaaf van zijn eigen omstandigheden, vindt Arjan. Veel mensen rekenen zich rijk. We sparen te weinig. Dan kunnen we de klappen die het leven uitdeelt, niet opvangen. Hij heeft twee soorten klanten: de niet-willers en de niet-kunners. Voor de eerste groep heeft hij weinig kompassie. Hij vertelt ons over zijn vak en hoe hij daarin opereert. 

In verband met het Coronavirus is deze avond uitgesteld.

17 maart 2020

Kompassie, Laan 20 Den Haag

Meld je aan

Blijf op de hoogte