Komende bijeenkomsten

Blijf op de hoogte

Haags Verhaal; Hindoestaanse dans ontmoet Javaanse dans

Op 12 mei vindt in het VrouwenBuurtLab een verhalenbijeenkomst van het Haags Verhaal plaats tussen Bollywood dansschool Ghnoenghroe Ki Pukar en de Javaanse dansvereniging Budoyo Mekar Sari.

Een verhaal kan je op vele manieren brengen. In dansvorm is daar een van en daar weten onze gasten vanavond alles van! Ghnoenghroe Ki Pukar is een Bollywood dans- en acteerschool. Danslessen, fotoshoots, acteerlessen, glitter en glamour. Maar er wordt ook gewerkt aan normen en waarden en Indologie is onderdeel van de cursus. Daar willen we natuurlijk meer over weten én zien. Budoyo Mekar Sari is een Javaanse dansvereniging in Den Haag. Jong en oud dansen samen oude Javaanse verhalen op het podium. In buurthuizen of op festivals door het land, overal laten zij de Javaanse dans zien om zo de cultuur en verhalen door te blijven geven.

Haags Verhaal trekt als een reizend verhalencircus door de stad en stimuleert het contact tussen mensen en gemeenschappen die elkaar nog niet (goed) kennen, maar wel iets gemeen hebben. Zo ontmoet je een andere wereld in je eigen stad.

De entree is €7,50, met Ooievaarspas gratis

18.00 Inloop met soep

18.30 start verhalenbijeenkomst

20.30 einde bijeenkomst

Wanneer: 12 mei

Locatie: VrouwenBuurtLab, Van Meursstraat 1, Den Haag

Bollywood dansgroep.jpg

12 mei 2023

VrouwenBuurtLab, Van Meursstraat 1, Den Haag

Meld je aan

Broeders Sint Jan ontmoeten huis-tuin-en-keuken-kerk Moerwijk

Op 19 april organiseren wij een Haags Verhaal rondom twee bijzondere gemeenschappen: Broeders van Sint Jan ontmoeten huis-tuin-en-keuken-kerk in Moerwijk. De Broeders van Sint Jan zijn onderdeel van een wereldwijde kloosterorde. Ze wonen vanaf 2004 in het hartje van Den Haag. Van daaruit ondersteunen ze als missionarissen de lokale katholieke kerk, doen jeugdwerk en organiseren retraites en lezingen. Ze zijn bekend als bierbrouwende broeders. Broeder pater Mattheus vertelt hun en zijn eigen verhaal. Pastor Bettelies Westerbeek vertelt het verhaal achter 'Geloven in Moerwijk'. Dat is, zoals ze het zelf noemt, een huis-tuin-en-keuken-kerk. Ze wil niet evangeliseren, maar co-creëren op een creatieve en praktische manier die past bij de buurt en de buren. Zoals het opzetten van een voedselbank. Zo ontstaat een levendige kerk, zonder drukbezochte diensten. Hoe doet ze dat?

Entree is €7,50, gratis voor Ooievaarspas

18.00 Inloop met soep

18.30 start verhalenbijeenkomst

20.30 einde bijeenkomst

Locatie: Willibrordushuis, Oude Molstraat 35, 2513 BA Den Haag

Meld je aan en we zien je graag daar!

Broeders Sint Jan.jpg

19 april 2023

Willibrordushuis, Oude Molstraat 35, 2513 BA Den Haag

Meld je aan

Verhalenbijeenkomst 12 april: Breipraten ontmoet Wool for Warmth

Op 12 april organiseren wij een Haags Verhaal rondom breien. Met twee groepen die met hun breiwerk niet alleen gezellig samenzijn, maar ook zorgen voor maatschappelijke impact. Quirina van Hof is een van de Breipraters, een groep vrouwen die wekelijks samenkomt, breit en (jawel) praat. En bijvoorbeeld zorgt dat Jantje aan de Vijverberg in Oekraïense kleuren wordt gehesen als protest tegen de oorlog. 

Stichting Wool for Warmth breit voor daklozen. Zij verzamelen restjes oude wol en toveren die om naar mooie hand-gebreide of gehaakte winter cadeaus. Coordinator Laura Pereira vertelt hoe dit eenmans-initiatief een enorm netwerk werd met breiende ouderen in verzorgingstehuizen, expats en nieuwkomers. Kom, eet soep met ons en luister naar twee boeiende verhalen. En neem je breiwerk mee!

Entree is €7,50, gratis voor Ooievaarspas

18.00 Inloop met soep

18.30 start verhalenbijeenkomst

20.30 einde bijeenkomst


Meld je aan en we zien je graag daar!

_PGP6471 Haags Verhaal Breipraters  met banner.jpg

12 april 2023

Gebouw SoZa (ingang Noord), Wilhelmina van Pruisenweg 55, Den Haag

Meld je aan

Verhalenbijeenkomst 18 maart: Dutch Caribbean Book Club ontmoet leeskringen Haagse bibliotheken

Op zaterdagmiddag 18 maart vindt in de Centrale Bibliotheek een verhalenbijeenkomst van het Haags Verhaal plaats tussen de Dutch Caribbean Book Club en de leeskringen van de Haagse bibliotheken. Twee heel verschillende boekenclubs met trouwe leden die een groot hart hebben voor literatuur gaan op die middag met elkaar in gesprek en luisteren naar elkaars verhalen. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Boekenclubs zijn populair: voor de leeskringen van de Haagse Bibliotheken zijn dan ook steevast wachtlijsten. Deelnemers van zo’n leeskring lezen samen een boek en gaan daarover met elkaar in gesprek onder leiding van een leeskringbegeleider. Els Schotte is ruim 10 jaar leeskringbegeleider van vier kringen in Den Haag en een in Delft.

Magda Lacroes startte tien jaar geleden de Dutch Caribbean Book Club. Minstens ieder kwartaal organiseert ze een drukbezochte bijeenkomst rondom een boek van een auteur die afkomstig is uit de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba. Ze wil bevorderen dat mensen met en zonder Caribische roots (meer) boeken lezen van auteurs van deze eilanden en meer te weten te komen over deze auteurs en hun boeken. 

De entree is gratis, reserveren is gewenst!

13.00 Inloop met soep

13.30 start verhalenbijeenkomst

15.15 einde bijeenkomst

Wanneer: 18 maart, Centrale Bibliotheek aan het Spui, Podium B, 5e verdieping

 

foto mooi dcbc.jpg 

 

18 maart 2023

Centrale Bibliotheek Den Haag

Meld je aan

Bijeenkomst VrouwenBuurtLab in Laak

Op 6 maart organiseert het VrouwenBuurtLab in Laak samen met Haags Verhaal een verhalenbijeenkomst met verhalen van twee vrouwen die ieder op haar eigen manier de wereld om zich heen verbeteren.

Sowyen is een bekend gezicht in Laak en in de stad, omdat ze veel vrijwilligerswerk doet en betrokken is. Ze beweegt met een scootmobiel en voelt zich ‘grenzeloos vrij’. Haar roots liggen op Curacao, vanwaar ze op haar 4e jaar naar Nederland verhuisde. Daarnaast interviewen we Andrea Keulen, kinderrechter en al tien jaar lid van Soroptimisten club ’s Gravenhage. Soroptimisten is een netwerk van werkende vrouwen dat in Den Haag al vanaf 1927 actief is. Zij zetten zich in om de rechten, de positie en het leven van meisjes en vrouwen wereldwijd te verbeteren. 

De bijeenkomst wordt geopend door prinses Laurentien. Zij draagt graag bij aan een rechtvaardige samenleving en de positie van vrouwen staat bij veel van haar werkzaamheden centraal.

Waar en wanneer? VrouwenBuurtLab, Van Meursstraat 1, aanvang 10.00, einde 12.00. Aanmelding verplicht via: vrouwenbuurtlab@wijkz.nl. (gratis entree, incl. soep)

 

DSC_1105.jpeg

06 maart 2023

VrouwenBuurtLab Laak, Van Meursstraat 1

Huiskamerverhaal - Hardlooptrainer ontmoet fietslescoach

Sommige verhalen wil je vaker (laten) horen. Op 19 januari organiseren we ons eerste huiskamerverhaal; een intieme setting met twee vertellers, twee interviewers en maximaal twintig deelnemers in een gewone huiskamer in Den Haag. Jan Wassink en Casy el Bouhnani hebben een bijzonder verhaal over hun persoonlijke drijfveer om via sport het verschil voor mensen te maken. Jan is trainer bij Haag Atletiek, een atletiekvereniging in de Vogelwijk met ruim 1700 actieve leden. Casy maakt onderdeel uit van de buurtsportcoaches in Den Haag die jaarlijks zo’n 2000 (vaak kwetsbare) mensen weer aan het bewegen krijgen en in hun kracht zetten. 

18.00 -18.45 inloop, samen soep eten
18.45 - 20.30 verhalen
21.00 einde

HV atletiek 20-10-2022 Casy.jpg

 

 

19 januari 2023

Meld je aan

Ontmoet de radiomakers van je stad!

Op 12 december organiseert Haags Verhaal bij Beeld en Geluid een interactieve bijeenkomst met radiomakers uit de stad van Den Haag FM, Radio Tonka en Radio Sangam Tijdens deze avond horen we de verhalen achter de radiomakers én gaan we in gesprek over de manier waarop radio wordt ingezet. Waar komt hun drive voor het radio maken vandaan? Hoe gebruiken zij dit medium om mensen te bereiken en te verbinden? Is radio eigenlijk nog wel van deze tijd?

Met: Peter Bos (Radio Tonka), Bob Brinkman (Den Haag FM), Frandjescka Balootje (Den Haag FM) en Glenn Mahangoe (Radio Sangam)

Wanneer: maandag 12 december, 17:30 - 20:00, Beeld & Geluid

 

Peter Bos.png

 

 

12 december 2022

Beeld & Geluid Den Haag

Meld je aan

Haagse UItgaansleven Hot or Not?

Op donderdag 10 november organiseert Haags Verhaal, PIP en LITT events een talkshow over de diversiteit van het Haagse uitgaansleven: hot or not?

Met: Steven van Lummel - Bright Nshuti - Hasan Gök - DJ van LITTevents

 

Wanneer: donderdagavond 10 november 19 september, van 19:00- 23:00 uur 

 

Haags Verhaal: Haagse uitgaansleven, hot or not?

 

 

10 november 2022

PIP Binckhorstlaan 36 Den Haag

Meld je aan

Verhalenbijeenkomst 20 oktober hardlooptrainer ontmoet fietslescoach.

Jan Wassink is bij Haag Atletiek een van de trainers die het verschil maakt. Hij traint er mensen die daarvoor nauwelijks tot bewegen kwamen. Maar hij houdt zich bijvoorbeeld ook bezig met wedstrijdleiding en tijdens de City Pier City zit hij op de motor achter de kopgroep. Casy El Bouhnani mocht als meisje niet sporten en studeren, terwijl ze niets liever deed. Ze weet wat het is om aan de zijlijn te staan. Nu zorgt ze dat ouderen in Den Haag in beweging komen en blijven. Als coördinerend buurtsportcoach leerde ze vrouwen fietsen.

Casy en Jan hebben een bijzonder verhaal over de impact van sport en over hun persoonlijke drijfveer. Jan vertelt vanuit Haag Atletiek, een atletiekvereniging in de Vogelwijk met ruim 1400 actieve leden. Casy maakt onderdeel uit van de buurtsportcoaches in Den Haag die jaarlijks zo’n 2000 (vaak kwetsbare) mensen weer aan het bewegen krijgen en in hun kracht zetten. We starten de avond met samen soep eten. De twee vertellers geven ons een korte warming up.

 

Toegang inclusief soep €7,50, Ooievaarspas gratis

Programma: 17.30 inloop met soep, 18.15 warming up, start verhalen, 20.30 einde

 

Schermafbeelding 2022-10-09 om 10.58.01.png

20 oktober 2022

Haag Atletiek, Laan van Poot 353-A

Meld je aan

Het Thuisgevoel van Leidschenveen

 
 
Haagsverhaal 1.jpg
 
In het kader van het 20 jarige jubileum van Leidschenveen-Ypenburg worden er dit najaar twee Verhalenavonden georganiseerd rondom het thema THUISGEVOEL
 
Je ergens thuis voelen is voor iedereen anders, o.a. door ervaringen, herinneringen, opvoeding en culturele achtergrond.
Voor de een is het een gevoel en voor de ander een plek. Misschien denk jij bij 'thuis' nog steeds aan je oude huis in het land, dorp of buurt waar je geboren bent of voel je je helemaal verbonden met de wijk waar je nu woont.
En welke andere dingen uit de omgeving spelen een rol? Hebben de bewoners die 20 jaar geleden naar Leidschenveen-Ypenburg verhuisden hun plek gevonden of verlangen ze  nog terug naar de oude wijk of geboorteland?
 
Hierover gaan we met elkaar in gesprek. Met oude en nieuwe bewoners. En eigenlijk met iedereen, want THUISGEVOEL kennen we allemaal.
 
De tweede avond is in Leidschenveen 
Wanneer: donderdag 6 oktober 17:30 - 20:30
Waar: HECHT Loire 204, 2491 AJ Den Haag
Toegang GRATIS (inclusief hapjes, drankjes voor eigen rekening).

06 oktober 2022

HECHT Castellum

Meld je aan

Het thuisgevoel van Ypenburg

Haagsverhaal 2.jpg
 
In het kader van het 20 jarige jubileum van Leidschenveen-Ypenburg worden er dit najaar twee Verhalenavonden georganiseerd rondom het thema THUISGEVOEL
 
Je ergens thuis voelen is voor iedereen anders, o.a. door ervaringen, herinneringen, opvoeding en culturele achtergrond.
Voor de een is het een gevoel en voor de ander een plek. Misschien denk jij bij 'thuis' nog steeds aan je oude huis in het land, dorp of buurt waar je geboren bent of voel je je helemaal verbonden met de wijk waar je nu woont.
En welke andere dingen uit de omgeving spelen een rol? Hebben de bewoners die 20 jaar geleden naar Leidschenveen-Ypenburg verhuisden hun plek gevonden of verlangen ze  nog terug naar de oude wijk of geboorteland?
 
Hierover gaan we met elkaar in gesprek. Met oude en nieuwe bewoners. En eigenlijk met iedereen, want THUISGEVOEL kennen we allemaal.
 
De eerste avond is op Ypenburg
Wanneer: donderdag 29 september 17:30 - 20:30
Waar: De Toevlucht, Laan van Hoornwijck 140
Toegang GRATIS (inclusief hapjes, drankjes voor eigen rekening).
 
 
Meld je aan! iedereen welkom!
 

29 september 2022

De Toevlucht, Laan van Hoornwijck 140 Den Haag

Meld je aan

Verhalenbijeenkomst 19 september: Van het gas af! Moerwijk ontmoet Statenkwartier

Van het gas af! Statenwarmte (Statenkwartier) ontmoet Energiecooperatie Moerwijk. Een verhalenbijeenkomst van Haags verhaal bij Beeld en Geluid Den Haag tussen twee bewonersinitiatieven die zich bezighouden met verduurzaming in twee heel verschillende Haagse wijken. De ene wijk met veel welgestelde bewoners en vooral herenhuizen. De andere wijk telt de laagste inkomens van de stad en veel portiekwoningen. De energiecrisis eist zijn tol door de torenhoge energierekeningen. Verduurzamen is een keiharde noodzaak geworden. En iedereen moet uiteindelijk van het gas af. Hoe pakken ze dit in deze wijken aan? En wat kunnen betekent dit voor Den Haag?

Wanneer: maandagavond 19 september, vanaf 17.30 bij Beeld en Geluid, Zeestraat 82

statenkwartier.jpgmoerwijk woningen.jpg

 

 

19 september 2022

Beeld en Geluid Den Haag, Zeestraat 82

Meld je aan

Verhalenmiddag

Couperus Museum ontmoet Italiaanse Vereniging

Ze ontmoetten elkaar tijdens de de opening van onze tentoonstelling Den Haag in 136 groepsportretten met burgemeester Jan van Zaanen en we zagen al snel dat hier een bijzondere verhalenavond in zat. Louis Couperus bleek een grote liefde voor Italië te hebben. 

Wanneer: zondag 3 juli vanaf 12:30 uur.

Entree: €10, met maaltijd en koffie/thee ooievaarspas 2,50

Italianencpuoerusburgemeester.jpg 

03 juli 2022

Centro Socio Culturale Italiano Korte Lombardstraat 6

Meld je aan

Verhalenavond Zuiderparktheater met Aanschuiftafels Loosduinen en Moerwijk

 Kan een afbeelding zijn van 9 mensen en buitenshuis

 

Aanschuiftafel Loosduinen ontmoet aanschuiftafel Moerwijk​​

De aanschuiftafel is een tafel op verschillende locaties door heel de stad waar mensen aanschuiven en samen eten. Ook in Moerwijk en Loosduinen zijn deze tafels waar buurtbewoners samen eten. 

Tijdens deze bijzondere verhalenavond ontmoeten de aanschuiftafels van Loosduinen en Moerwijk elkaar en iedereen is welkom ook aan te schuiven  voor een heerlijk diner en het uitwisselen van verhalen.

Wanneer: donderdag 16 juni vanaf 17:30 uur 

 

 

16 juni 2022

Openluchttheater Zuiderpark

Meld je aan

Verhalenavond Oude Activist ontmoet nieuwe bewoner

Den Haag Zuidwest gaat rigoureus op de schop. Dat is hard nodig, want de wijk staat er niet goed voor. In dit Haags Verhaal vertellen twee bewoonsters over hun leven in Zuidwest. Na dertig jaar gaat ‘oude’ wijkactivist Yvonne Kemink verhuizen omdat haar huis in de Zichten wordt gesloopt. De wijk is volgens haar verloederd. Yvonne werd op haar 19e plotsdoof, waardoor haar leven een andere wending kreeg. 

De Syrische Marwa Korabi werd op haar 15e moeder. Ze ontvluchtte de oorlog in haar land. Ze woont sinds drie jaar met haar 4 kinderen met plezier in de Steden. Hoe vindt ze haar plek in een land dat ze eerder niet kende en in een omgeving waarvan andere mensen zeggen dat die slecht is?

 

Start om 18:00 uur met soep op de stoep

Aanvang verhalenavond: 18;30 uur

IN VERBAND MET CORONA IS DEZE AVOND UITGESTELD

 

Shalomkerk Vrederustlaan 96

Meld je aan

Poolse aanschuiftafel

Om de 14 dagen is er op vrijdag een aanschuiftafel  in de Copernicus. Gezellig een 3-gangen diner met buurtbewoners nuttigen. Met deze keer een Poolse editie in samenwerking met Poolse vrouwenvereniging  Polka en Haags Verhaal  met heerlijk Pools eten en een snufje cultuur. 

Vanaf 16:30 van is iedereen van harte welkom voor drankje en een praatje vooraf. Het diner begint om 17:30

Entree: €6, voor een Pools driegangen diner met culturele verrassing

 

Afbeelding: Dienstencentrum Copernicus

03 juni 2022

Dienstencentrum Copernicus Daguerrestraat 16

Meld je aan

Wachten op G

Door gebruiker geüploade afbeelding: Schermafbeelding+2022-04-22+om+11.48.40.png
 
 
En mooie Young Stories avond, deze keer in samenwerking met bibliotheek Ypenburg en de acteurs Marcio Lopes en Musa. 
 
‘Wachten op G’ is een korte voorstelling(30 minuten) die gaat over twee vrienden die wachten op een persoon die uiteindelijk helemaal niet komt  Tijdens het wachten bespreken zij alledaagse dingen maar beginnen zij ook ongeduldig te worden als diegene met wie ze hebben afgesproken maar niet komt. Verveling slaat toe, en ze hebben alleen elkaar. Maar hoe goed kennen ze elkaar eigenlijk? Zijn er dingen die ze niet van elkaar weten? Jazeker, wat leek op een doodgewone dag, wordt een bijzondere dag voor beide mannen die de rest van hun vriendschap zal beïnvloeden, of niet..
 
Voor en na de voorstelling gaan we in gesprek met de jongeren over de thema’s die in de voorstelling langskomen. En natuurlijk is er eten: Pizza!
Aanvang: 17:00 uur

21 mei 2022

Bybliotheek Ypenburg

Meld je aan

Verhalenbijeenkomst 19 september: Van het gas af! Moerwijk ontmoet Statenkwartier

Van het gas af! Statenwarmte (Statenkwartier) ontmoet Energiecooperatie Moerwijk. Een verhalenbijeenkomst van Haags verhaal bij Beeld en Geluid Den Haag tussen twee bewonersinitiatieven die zich bezighouden met verduurzaming in twee heel verschillende Haagse wijken. De ene wijk met veel welgestelde bewoners en vooral herenhuizen. De andere wijk telt de laagste inkomens van de stad en veel portiekwoningen. De energiecrisis eist zijn tol door de torenhoge energierekeningen. Verduurzamen is een keiharde noodzaak geworden. En iedereen moet uiteindelijk van het gas af. Hoe pakken ze dit in deze wijken aan? En wat kunnen betekent dit voor Den Haag?

Wanneer: maandagavond 19 september, vanaf 17.30 bij Beeld en Geluid, Zeestraat 82

statenkwartier.jpgmoerwijk woningen.jpg

 

 

19 september 2022

Beeld en Geluid Den Haag, Zeestraat 82

Meld je aan

Verhalenmiddag

Couperus Museum ontmoet Italiaanse Vereniging

Ze ontmoetten elkaar tijdens de de opening van onze tentoonstelling Den Haag in 136 groepsportretten met burgemeester Jan van Zaanen en we zagen al snel dat hier een bijzondere verhalenavond in zat. Louis Couperus bleek een grote liefde voor Italië te hebben. 

Wanneer: zondag 3 juli vanaf 12:30 uur.

Entree: €10, met maaltijd en koffie/thee ooievaarspas 2,50

Italianencpuoerusburgemeester.jpg 

03 juli 2022

Centro Socio Culturale Italiano Korte Lombardstraat 6

Meld je aan

Het Thuisgevoel van LeYp

Het is feest in de Vinex: de wijken Leidschenveen en Ypenburg (LeYp) bestaan ruim twintig jaar. In het voorjaar, zomer en het najaar zijn er allerlei festiviteiten waar het jubileum van deze wijken wordt gevierd. Het Haags Verhaal is door het stadsdeelkantoor uitgenodigd om verhalentafels te organiseren waar we samen in gesprek gaan over ieders thuisgevoel.

Maar wat is thuisgevoel eigenlijk?
Je ergens thuis voelen is voor iedereen anders. Dit wordt mede gevormd door je eigen ervaringen en herinneringen. Voor de een is het een gevoel en voor de ander een plek. Misschien denk je bij thuis nog steeds aan je oude huis in het land, dorp of buurt waar je bent geboren of voel je je helemaal verbonden met de wijk waar je nu woont. En welke andere dingen uit de omgeving spelen een rol? Heb je je plek in LeYp gevonden of verlang je nog terug naar de oude wijk? Hierover gaan we  met elkaar in gesprek. 

Dit doen we tijdens het stadmakersfestival in de ontmoetingsruimte van HECHT. En we  werken samen met buurtbewoner verhalenverteller Hermine van Helden. 

aanmelden is fijn, dan weten we hoeveel taartjes we moeten bestellen: productie@haagstheaterhuis.nl 

 

14 mei 2022

Castellum – gebouw A Loire 120-204 Leidschenveen

Verhalenbijeenkomst: Indische gemeenschap ontmoet Liberaal-Joodse gemeente

 Marianne-van-Praag1.jpg

Juist nu er op ons continent oorlog plaatsvindt en er op zoveel andere plekken op de wereld nog geen bevrijding te vieren valt, willen wij op 5 mei stilstaan bij Bevrijdingsdag. Op donderdag 5 mei vindt er een bijzondere verhalenbijeenkomst van het Haags Verhaal plaats in Museum Sophiahof tussen de Liberaal Joodse Gemeente in Den Haag en de Indische gemeenschap. Twee bijzondere gemeenschappen met een band: de Tweede-Wereldoorlog in het westen en in de oost. U bent van harte welkom daarbij aanwezig te zijn.

Marianne van Praag is sinds 2012 rabbijn in de Liberaal-Joodse Gemeente Beth Jehoeda in Den Haag. Ze dacht dat ze haar hele leven voor de klas zou staan, totdat de liefde haar - na een jarenlang verblijf in Israël - naar Den Haag bracht. Op 45-jarige leeftijd ging ze studeren voor rabbijn. Zo werd ze een van de zes vrouwelijke rabbijnen die Nederland telt. De Haagse gemeente bestaat uit zo'n 300 leden die samenkomen in een van de twee synagoges die de Tweede Wereldoorlog doorstonden, aan de Jan Evertstraat.

Marit Buur is docent Frans en Engels en schrijfster van de onlangs verschenen debuutroman Namens mijn vader. Ze dook in het verleden van haar ouders, voornamelijk haar vader. Het verleden lag in de oude kist, die na zijn dood open ging. En met het opengaan van de kist, leefde voor haar haar Indische achtergrond op.

Samen gaan we aan de hand van de (familie)verhalen van deze twee vrouwen praten over vrijheid. U bent van harte uitgenodigd erbij te zijn.

Dit programma is een samenwerking tussen Haags Verhaal en Het Indisch Herinneringscentrum.

foto Marit Buur.jpeg

05 mei 2022

Museum Sophiahof

Meld je aan

Verhalenbijeenkomst: Chinese restauranteigenaar ontmoet Turkse supermarkteigenaar

   16 4179 - A2.jpg

Op zondagmiddag 10 april vindt een bijzondere verhalenbijeenkomst plaats tussen een Chinese restauranteigenaar en een Turkse supermarkteigenaar in het Museum voor Beeld en Geluid in Den Haag. U bent van harte uitgenodigd daarbij aanwezig te zijn.

Melvin Chang heeft een Chinese achtergrond en Fatih Karabulut een Turkse. Beiden hebben het bedrijf overgenomen van hun vaders, die naar Nederland migreerden. Melvin Chang, eigenaar van restaurant Lung Fung, en voorzitter van de stichting Chinatown in Den Haag, zal het verhaal vertellen van zijn familie, die in 1949 uit China naar Suriname vluchtten na de communistische revolutie en uiteindelijk in 1974 naar Nederland kwam. Fatih Karabulut zal vertellen hoe zijn vader bijna dertig jaar geleden supermarkt Mikros begon, dat nu een begrip is in het Zeelheldenkwartier en daarbuiten,

 Hun verhalen zullen gaan over hun familiegeschiedenis, maar ook over het ondernemerschap. De bijeenkomst is het initiatief van het Haags Verhaal, maar is georganiseerd in samenwerking met Verhalenhuis Belvedere en het Museum Beeld en Geluid. Daar is tot 24 april de tentoonstelling Een Zee van Geluk te zien, waarin drie Haagse families van Chinese komaf geportretteerd zijn.

Het Haags Verhaal gaat als een reizend verhalencircus door Den Haag om gemeenschappen samen te brengen die elkaar niet kennen, maar wel wat gemeen hebben. Met deze publieke ontmoeting zullen we meer te weten komen over de Chinese en de Turkse (ondernemers)cultuur en hoe die van elkaar verschillen, maar ook waar ze overeenkomen.

Museum Beeld en Geluid, Zeestraat 82 Den Haag10 april, aanvang: 13.00

 

10 april 2022

Museum Beeld en Geluid Den Haag, Zeestraat 82

Meld je aan

29 maart, vanaf 18.00, Sterrenoord 97

PHOTO-2022-03-14-16-20-51.jpg

VERHALENAVOND: STERRENHOEK ONTMOET PAND ZUIDWEST

Komende jaren wordt er in Den Haag Zuidwest gesloopt, gebouwd en geïnvesteerd om de situatie in wijken als Moerwijk, Morgenstond, Bouwlust en Vredelust te verbeteren. Dat vraagt ook wat van bewoners. Het toverwoord is: verbinden! Op deze avond vertellen twee heel verschillende verbinders over hun persoonlijke drijfveer en hun idealen: Mina El Kadiri en Dominique van Dijkhuizen.
Mina El Kadiri van stichting Escamp voor Vrouwen verbindt vanuit de Sterrenhoek met naailessen, huiswerkbegeleiding en laagdrempelige evenementen vrouwen en hun kinderen. Er staat een bakfiets waar alleenstaande vrouwen gebruik van kunnen maken, er is een luisterend oor en een helpende hand. 
Dominique van Dijkhuizen wil van Pand Zuidwest (het voormalig V&D-gebouw in winkelcentrum Leyweg) een levendige plek maken voor ondernemers, kunstenaars en educatieve en sociale initiatieven. Dat moet een impuls geven aan de economie van de omliggende wijken. Wat moet daarvoor gebeuren? 
Kom met ons luisteren naar hun verhalen en praat mee!

voor kaartjes: https://haagsverhaal-sterrenhoekontmoetpandzuidwest.eventbrite.nl

Damesleesmuseum ontmoet het woordkunst platform het Zwarte Schaap

ZS.jpeg 

Het Damesleesmuseum dateert van 1894 en werd opgericht omdat vrouwen destijds niet welkom waren in bibliotheken. Inmiddels staan er 46.000 boeken, die door vrijwilligers worden beheerd en samengebracht. Woordkunst platform Het Zwarte Schaap van initiatiefnemer Daniëlle Zawadi bestaat sinds 2019 en trekt vooral jonge mensen op energieke bijeenkomsten waar spoken word, poëzie en storytelling centraal staan.

Op zondag 13 februari brengt het Haags Verhaal deze twee werelden samen in het Damesleesmuseum samen aan de hand interviews over hun mooiste verhalen, gedichten en muziek. 

Je bent van harte uitgenodigd daarbij aanwezig te zijn (beperkt aantal plekken beschikbaar)

13.00 (inloop met soep) - 17.00

 

DLM.jpeg

 

13 februari 2022

Grey Space in the Middle, Paviljoensgracht 20, 2512 BP Den Haag

Meld je aan

Young Stories 7: Ypenburg: JIJ

Schermafbeelding 2021-10-26 om 20.42.14.png

Iedereen kent wel eens gevoelens van eenzaamheid, soms is het iets dat snel overwaait maar het kan ook zijn dat die gevoelens wat langer blijven hangen. En corona heeft daar ook niet bij geholpen, door de lockdown waren veel mensen op zichzelf aangewezen en samen chillen was er al helemaal niet meer bij. 

Wat helpt is er samen over praten, elkaar tips geven en samen oplossingen bedenken. Dat gaan we doen op onze Young Stories avond “JIJ”. Wij zorgen voor een lekkere maaltijd, muziek en een surprise act en als JIJ jouw verhaal meeneemt komt het helemaal goed.

https://www.instagram.com/youngstoriesnl/ 

06 november 2021

Bibliotheek Ypenburg Schrabber 8 Den Haag

Meld je aan

verhalenavond: visserman ontmoet peenbuiker

PHOTO-2021-09-14-08-39-31.jpg 

Op 28 oktober wordt in Muzee Scheveningen een bijzonder verhalenavond gehouden: Peenbuiker ontmoet Visserman. Vrijwilligers van Muzee en van Museum Loosduinen gaan elkaar daar ontmoeten en met elkaar in gesprek. De avond is georganiseerd door het Haags Verhaal, een maatschappelijk initiatief dat bruggen slaat in Den Haag tussen werelden die elkaar vaak niet (genoeg) kennen. Het is een publieke bijeenkomst, waarvoor u van harte uitgenodigd bent.

Scheveningen en Loosduinen staan bekend als dorpen in Den Haag.  Scheveningers eindigen hun postcode vaak met Scheveningen in plaats van Den Haag. En in Loosduinen wordt nog steeds gesproken over de ‘annexatie van 1923’, omdat toen Den Haag het dorp overnam. Beide stadsdelen hebben een mooi museum waar hun (cultuur)historie wordt bewaard en uitgedragen met veel vrijwillige inzet. Op 28 oktober vertellen twee van die vrijwilligers - geboren en getogen op Scheveningen (visserman Gerard Breugem) en in Loosduinen (‘Peenbuiker’ Riekelt Thierrij ) - het verhaal over hun wijk, het museum en over zichzelf. Hoe Gerard ternauwernood ontsnapte aan een zeeramp en Riekelt als scholier om 5 uur 's ochtends zijn bed uit moest om komkommers te oogsten. 

Wanneer: donderdag 28 oktober vanaf 18:00 uur samen soep eten en 18:45 start van de verhalen

Waar: Muzee Scheveningen Neptunusstraat 90-92, 2586 GT Den Haag

 

Entree: €10, met soep en koffie/thee (Ooievaarspas gratis)

Coronacheck bij ingang!

 

28 oktober 2021

Schevenings museum Muzee, Neptunusstraat 90-92

Meld je aan

Levensverhalenavond met Loes

Loes Dreissen is een van de vaste interviewers van het Haags Verhaal. Ditmaal stelt ze geen vragen, maar gaat ze vertellen. Ze heeft namelijk een echt Haags Verhaal. Ze groeide in armoede op in de (nu chique) wijk Meer&Bosch (Kijkduin), in een huis tegen de duinen aan. Gebouwd door haar opa die het destijds aan de straatstenen niet kwijt kon. Haar beide ouders raakten door de oorlog flink emotioneel beschadigd. Ze vertelt hoe ze zich staande hield en welke rol de duinen daarin speelden. En hoe ze daardoor - in haar baan in het onderwijs - altijd feilloos aanvoelt welk kind een verhaal met zich meedraagt.

START:   20.00 (inloop vanaf 19.30)
EIND:     21.45 
ENTREE: 7,50 euro (gratis welkomsdrankje)

_PGP3296 Hyacinth en Laak Verhaal reportage.jpg

27 augustus 2021

De Copernicus Daguerrestraat 16

Papoua ontmoet Marron

Op woensdagavond 14 juli staan we stil bij twee gemeenschappen uit Den Haag met verhalen uit onze geschiedenis die te vaak worden vergeten. Die van de Surinaamse Marrons (verwoord door José Toro, artistiek leider van dansgroep Kula Skoro) en die van de Nationale Papoeavereniging 1995 West Nieuw Guinea, door voorzitter Simon Sapioper. Zij nemen ons mee in hun bewogen levensverhaal.

José Tojo houdt zich met zijn dansgroep bezig met de overdracht van de Surinaamse Marron cultuur. Ook Simon Sapioper spant zich in voor het culturele erfgoed van de Papoea’s, die zwaar te lijden hebben onder de Indonesische overheersing en streeft bovendien naar volledige onafhankelijkheid voor West Nieuw Guinea. 
Wil je erbij zijn? Meld je snel aan, want er zijn maar 30 plekken beschikbaar.
 
Schermafbeelding 2021-07-08 om 16.37.21.png


Aanvang: 18.00 met soep
Start programma: 18.45
Einde: 21.15
Entree: €10, met soep en koffie/thee (Ooievaarspas gratis)
 

 

14 juli 2021

De Copernicus Daguerrestraat 16

Meld je aan

Oude wijkactivist ontmoet nieuwe bewoner

Den Haag Zuidwest gaat rigoureus op de schop omdat grote delen van het stadsdeel er niet goed voor staan. Maar hoe denken de bewoners van de Zichten, Oorden, Gaarden, Bouwlust en Vredenrust daar zelf over? In dit Haags Verhaal vertellen twee heel verschillende bewoners over hun wijk; een ‘oude’ wijkactivist en een nieuwe bewoner.

Het huis van Yvonne Kemink in de Zichten, waar ze haar drie zonen alleen opvoedde, wordt gesloopt. Ze is er inmiddels weg. Ze zag haar wijk 'verloederen' en kreeg geen contact meer met de buren. De Syrische Marwa Korabi werd op haar 15e moeder. Ze ontvluchtte de oorlog in haar land. Met plezier woont ze met haar vier kinderen in de Steden. Ze wil er graag meer doen, maar hoe pakt ze dat aan?

Muziekintermezzo: Loes de Jong (piano) en Diamanto Katarina (mezzo-sopraan), Haags Conservatorium

21 juni, Shalomkerk, Vredenrustlaan 69.
18.00 soep op de stoep, 18.45 - 21.15 verhalenavond
Entree €10, inclusief soep en consumpties (Ooievaarspas gratis)
Het alternatief voor iedereen die niet van voetbal houdt
 
wijkactivist ontmoet.jpeg

21 juni 2021

Meld je aan

Young Stories: Sociaal Ondernemen

Werken aan een betere wereld door sociaal ondernemen een Young Stories verhalenavond over sociaal ondernemen: Sociaal ondernemen is opkomende trend die laat zien dat geld verdienen én maatschappelijke impact maken hand in hand kunnen gaan. 

Amy Helsloot is de host van deze avond, zij heeft haar eigen onderneming Drijfveer. "Het is mijn grootste drijfveer om een leven te leiden, waarin ik dichtbij mezelf blijf en bewust in mijn eigen kracht ga staan. Ik heb ontdekt dat ik dit doe door andere mensen bewust te maken van hun verhaal en persoonlijke kernkwaliteiten. Het drijft mij enorm om andere mensen te helpen bij het laten zien wie zij zijn."

Zij interviewt twee sociaal ondernemers over hun drijfveren: De eerste gast is Shemar Holmond (24) - oprichter van de Academy of Potential: een bijles instituut dat kinderen en jongeren voor een betaalbare prijs bijles en huiswerkbegeleiding aanbiedt, maar ook coaching geeft in het aanleren van werkmethodes om zelfstandig te studeren. De tweede gast is Roosmarijn van Soest, medeoprichtster van de Naaierij: een duurzame en authentieke fashion community in Den Haag. De Naaierij maakt een statement tegen kleding als wegwerpproduct, doordat ze anderen leren hun eigen kleding te maken, repareren en upcyclen. Dit doen ze o.a. door het geven van naailessen en workshops! Ook verkopen ze vintagekleding in hun atelier en organiseren ze kledingswaps.
De Naaierij is tijdens de coronacrisis enorm gegroeid door de succesvolle verkoop van hun zelfgemaakte mondkapjes. Ook verspreidt hun inspirerende verhaal snel door Den Haag en omstreken.

Wanneer: 17 juni 2021
Tijd: 18:45-20:30 uur
Waar: Dienstencentrum Copernicus, Den Haag 
Entree: €5,-

 

amy.png

17 juni 2021

OnLine

Meld je aan

Young Stories Geld & Geluk

Maakt geld gelukkig?

Soms wel en soms niet… 

Steeds meer jongeren hebben te maken met schulden, soms heb je een gat in je hand of moet je ineens een boete betalen. Of stopte je bijbaantje door Corona en komt nauwelijks meer iets binnen op je rekening. Dit gebeurt met steeds meer jongeren: 37% van de mbo’ers van 18 jaar en ouder heeft op dit moment een schuld en een op de vier een betalingsachterstand. Heftig dus. 

Tijdens deze Young Stories avond gaan we hierover in gesprek. Ervaringsdeskundigen Jaouad Hadchoune en  Kasia Oberc vertellen hoe zij Geld & Geluk weten te combineren. We eten samen en luisteren naar hun verhalen en misschien voeg jij het jouwe er wel aan toe.  

Kom naar onze Young Stories avond op zaterdag 5 juni 17:00 – 20:00 uur  in het Haags HipHopcentrum. Opgeven kan via onderstaande linkmaar last minute aanschuiven kan ook! Maar let op vanwege de Corona regels kan de avond vol zijn.

Aanvang: 17:00 uur 

Jaouad.jpg

05 juni 2021

Haags Hiphop Centrum Van der Kunstraat 12, 2521 BB Den Haag

Meld je aan

Straatconsulaat ontmoet Vastgoedsociëteit

In Coronatijden hebben de dak- en thuislozen het extra moeilijk, maar ook hun begeleiders. Want met zijn allen op een kluitje is geen pretje. Ook al is er in Den Haag een hotel gehuurd om een deel van de daklozen in onder te brengen, zodat de zalen voor de helft gevuld zijn.

De avond die wij in september hadden met het Straat Consulaat en de Vastgoedsociëteit Haaglanden (VSH) ging over de situatie van de dak- en thuislozen, verteld door Tamara IJzendoorn die inmiddels weer een dak boven haar hoofd heeft. Hoe heeft zij dat voor elkaar gekregen? De afgelopen jaren is het aantal daklozen verdubbeld en het aantal jongeren zonder eigen stek verdrievoudigd. De leden van Vastgoedsociëteit Haaglanden bouwen in en rond Den Haag woningen en kantoren. Trekken zij zich het lot van deze groep aan? Marc Nelen, bestuurder van VSH vertelt daarover, hoe Den Haag zich ontwikkelt en hoe zijn eigen leven verliep. Luister hier naar de podcasts.

En voor wie wil weten hoe het nu gaat met Tamara en Marc? Kijk hier, het introfilmpje 


Documentaire avond Never a dull moment.

Stefan Wijers is een van de vaste interviewers van het Haags Verhaal, maar in deze online aflevering van het Haags Verhaal draait het nu eens om hem.
 
Of liever gezegd: om zijn moeder, Marianne Viking. Toen zij onlangs 75 jaar werd, liet hij – als cadeau aan haar - een professionele documentaire over haar leven maken. Die kreeg niet voor niets de titel mee Never a dull moment.
Stefan: ‘Mijn moeder heeft een veelkleurig, stormachtig en rijk leven achter de rug. Haar eerste levensjaren verbleef ze in het Jappenkamp. Dat heeft diepe sporen achtergelaten. De film zegt uiteraard veel over haar, de tijd waarin we leven, maar ook over mij. Het werd een liefdevol, maar ook eerlijk portret over haar en mijn jeugd in Denemarken, waar ik opgroeide tussen de pleegkinderen.’
 
De documentaire wordt ingeleid met een kort online vraaggesprek met Stefan. De documentaire is daarna te zien via youtube. Na de documentaire is er ruimte voor een online-nazit met Stefan.
 
Inschrijven voor dit evenement hoeft niet: je kunt op donderdag 28 januari vanaf 19.30 inloggen via deze link
 
 
moeder stefan.jpg

28 januari 2021

bij jou thuis

Young Stories 4

Young stories 4.jpg

Dit is Riiziane Golamun (25) Creative Thinker, Activist, Spoken Word artist en de Founder van Build the Table. Zij is een van de vijf sprekers op onze vierde Eat&Connect avond 

28 november 2020

Haags HipHop Centrum

Het Haags Verhaal ontdekt de schoonheid van Laak

(Besloten) verhalentafels over Schoonheid met bewoners van Laak in samenwerking met projectgroep Roterdamsebaan.

Laakweg3.jpg

maandag 23 november senioren theatergroep in wijkgebouw Schets

maandag 23 november ambtenaren van stadsdeelkantoor Laak

donderdag 26 november wijkbewoners van wijkvereniging Laak in wijkgebouw Laak

zaterdag 12 december Poolse vrouwengroep in wijkgebouw Schets

maandag 14 december eetgroep Trefpunt Vliethage

woensdag 21 januari bewoners en gebruikers van de Binckhorst

diverse locaties in Laak

Verhalenavond Stagehuis ontmoet Particulier onderwijs

Hoe krijgen alle jongeren een kans op een baan? Het verhaal achter Stagehuis Schilderswijk en particulier onderwijs, Capabel. Wees er online bij en laat je inspireren door Yassine Abarkane en Annemarie Karsten!

.capabel-logo.png

LOGO STAGEHUIS.jpg

18 november 2020

OnLine

Meld je aan

Levensverhalenavond met Jaswina

Jaswina Bihari – Elahi heeft twee werelden in zich: de wetenschappelijke (gepromoveerd cultuurwetenschapper) en de Indiase klassieke dans Kuchipudi (ze heeft een eigen dansschool). Ze is geboren en getogen in Den Haag en opgegroeid in de Hindoestaanse gemeenschap. Jaswina kan ons het verhaal vertellen van een meisje dat al heel vroeg zelfstandig moest worden. Die ondanks een onstabiele thuissituatie toch het VWO met glans haalde, ging studeren en uiteindelijk ging promoveren. Zij kan ons vertellen over uitsluiting en wat het betekent als je niet het juiste netwerk hebt. Maar ze zal vooral ook met gloed vertellen over de Indiase klassieke dans, waarmee ze een manier vond om ook de mooie kanten van het leven mee te krijgen. Met haar dansschool wil ze die ook anderen laten ontdekken. 
Interviewer: Fatma Kaya

Aanvang: 20:00 uur 

Deze avond is VOL aanmelden niet meer mogelijk.

7c840168-791b-46e8-9180-f22b7c056298.jpg

25 september 2020

De Copernicus Daguerrestraat 16

Young Stories 3

eat & connect 3.jpg

Alweer de derde Young Stories. Ja, hebben zich vijf inspirerende sprekers aangemeld!

Je kunt je niet meer inschrijven, de avond is VOL.

24 oktober 2020

Haags HipHop centrum

Levensverhalenavond met Bram Poons

Op 8 oktober vertelt de 77-jarige Bram Poons ons zijn verhaal. Veel mensen kennen hem vanwege zijn betrokkenheid met en inzet voor het stadsdeel Laak in het algemeen en voor de voetbalvereniging Laakkwartier in het bijzonder. In 1943 werd Bram als baby door zijn  ouders ondergebracht in het Joods Weeshuis. Ze werden zelf opgepakt en in Auschwitz vermoord. Van de 188 Poonsen die er voor de oorlog in Den Haag woonden, hebben het er uiteindelijk 5 overleefd, waaronder Bram. Hij heeft in zijn leven veel zelf moeten uitvinden. Toch is hij niet haatdragend geworden, maar juist sociaal en met een groot gevoel voor rechtvaardigheid. Hij kreeg voor zijn werk een koninklijke onderscheiding, de gouden speld van de KNVB, de Goudvink voor vrijwilligers, de Stadspenning van Den Haag en de Aad Mansveld Trofee voor mensen die zich inzetten voor het Haagse voetbal. Kortom: we hebben een bijzondere man in huis, die zijn verhaal komt vertellen.
Interviewer: Astrid Dekkers.

8 oktober, aanvang 20.00 (inloop vanaf 19.30) einde 21.30
De Copernicus, Daguerrestraat 16
Aanmelden hier, slechts 24 stoelen beschikbaar

Kosten: vijf euro (via tikkie of ter plekke te voldoen)

 

thumbnail_20200917_133832.jpg

08 oktober 2020

De Copernicus

Young Stories 2

Young Stories gaat door met Eat & Connect op 26 september. Tijdens Eat & Connect zullen vijf jongeren tijdens een gezamenlijke maaltijd hun persoonlijk verhaal delen. 
Daarnaast nodigen de sprekers ook ieder hun eigen gasten uit voor het diner.. De verhalen zijn inspiraties voor de tafelgesprekken. Hiermee wordt de toon gezet om onder het genot van een hapje met elkaar te connecten.

young stories 2.jpg

26 september 2020

De Copernicus Daguerrestraat 16

Japanse Tuin ontmoet Pluk!

De Japanse Tuin trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers. Het is een belangrijk onderdeel van het landgoed Clingendael. De enige Japanse Tuin in Nederland van rond 1910, opgezet door de toenmalige eigenaresse van het landgoed Clingendael, Marguerite M. Baronesse van Brienen. Medewerkers groenonderhoud van Den Haag Werkt onderhouden de Japanse Tuin. Een van hen is Martin Voerman. Na 51 jaar werken 'in het groen', moet hij binnenkort met grote tegenzin met pensioen. Maar niet voordat hij aan ons heeft verteld over de Japanse Tuin en zijn levenswandel.


Ook bij de biologische zorgboerderij en -tuinderij Pluk! werken mensen op hun eigen tempo met de natuur. Ze verwelkomen er dagelijks tientallen bezoekers bij de dieren, in de (heem)tuin, het winkeltje, de lunchroom en op het terras met zandbak. Pluk! ligt verscholen in het groen van recreatiegebied Madestein, tussen de Uithof en Kijkduin en beslaat een gebied ter grootte van tien voetbalvelden. De deelnemers helpen mee bij het zaaien, oogsten, snoeien en in het algehele onderhoud. De 26-jarige Frans de Vries is er coördinator van de tuin. Hij gaat ons het verhaal vertellen achter Pluk!, zijn ervaringen en waarom hij juist hier zijn passie vond. 

Aanvang: 16:30 uur

Deze avond is VOL aanmelden is niet meer mogelijk

 

HV Corona japanse tuin.jpeg

07 september 2020

Landgoed Clingendael

Young Stories

IMG-20200805-WA0011.jpg

Met Young Stories gaat het Haags Verhaal onder leiding van Power Queen Deborah Cameron jongeren bijeen brengen op een interactieve manier. Ook jonge mensen leven vaak in een eigen bubble. Met Young Stories gaan we ze verleiden om naar elkaars verhalen te luisteren, terwijl ze samen wat doen. Het doel is om daarmee vooroordelen en aannames te beslechten. Want de jeugd heeft de toekomst: Haags Verhaal wil ze er graag bij betrekken, maar wel op hun eigen manier! 

kijk alvast naar  dit filmpje 

29 augustus 2020

De Copernicus Daguerrestraat 16

We gaan nog één keer live voor de vakantie

sidney.jpeg

Een verhalenavond rondom Sidney op der Heijde. Vaste bezoekers van het Haags Verhaal en luisteraars van onze podcasts kennen hem al van zijn markante stem met flinke Haagse tongval. Sidney was ooit trambestuurder bij de HTM, totdat hij betrokken raakte bij een dodelijk ongeval en uit de running raakte. Toen maakte hij aan den lijve mee dat er meer is tussen hemel en aarde. Daarna werd hij eigenaar van een spirituele winkel in de Zoutmanstraat, Het Gelukskabinet. Sidney is een man met het hart op de tong. Hij woont bijna zijn hele leven al in Laak. Houdt van hardrock, maar ook van stenen en wierook. En van een biertje...

We hebben nog een paar lege plekken wegens het beperkt aantal bezoekers (max 25), vanwege coronamaatregelen. Inschrijven verplicht, vol is vol.

Aanvang: 20.00, einde 21.00, daarna borrel
Entree €5. Consumpties voor eigen rekening.

Deze avond is vol, je kan je niet meer aanmelden.

16 juli 2020

De Copernicus, Daguerrestraat 16

Supermarkt ontmoet Foodtruck (digitaal)

Ondernemen in Coronatijd; de een wint, de ander verliest. 

Op onze volgende online-verhalenavond op 9 juni delen AH-filiaalmanager Johan Roodenrijs en duurzaam cateraar van Manic Organic, Laurens van Luin, hun wel en wee met ons. Wat doe je als je supermarkt wordt leeggekocht door een horde angstige mensen die geen oog heeft voor het welzijn van jouw personeel? Johan geeft ons een inkijk achter de schermen en in zijn eigen leven. En wat doe je als je als cateraar helemaal klaar bent met je foodtrucks voor het komend festivalseizoen en alles in een klap tot stilstand komt? Laurens vertelt hoe je dan als ondernemer, maar ook als mens verder moet.  

Twee bijzondere verhalen, mis ze niet! Gehost door talkshowpowerhost Deborah Cameron, met prachtige muzikale intermezzo’s van Balout Khazraei op Se Tar. 

De avond start om 19.30 en eindigt rond 21.00. En misschien blijf je na afloop nog even hangen voor de digi-borrel.

Wil je financieel bijdragen aan deze avond? Dat kan via deze link

09 juni 2020

Bij jou thuis op de bank

Meld je aan

Deurwaarder ontmoet Kompassie (digitaal)

Ons reizend verhalencircus in Den Haag gaat online. Want we moeten met elkaar in gesprek blijven, juist nu!

Wees welkom op onze eerste digitale verhalenavond waar deurwaarder Arjan Boiten en GGZ-ervaringsdeskundige Steven Slootweg met ons en elkaar in gesprek gaan. 

Kompassie is een onafhankelijke informatie- en steunpunt voor mentale gezondheid. Ervaringsdeskundige vrijwilligers geven praktische en emotionele steun aan mensen die psychisch kwetsbaar zijn, maar ook aan hun betrokkenen. Daarnaast geven zij voorlichting en komen zij op voor het collectieve belang van de doelgroep in Den Haag.  Veel bezoekers van Kompassie kampen met schulden. Omdat hun hoofd even ergens anders naar stond. Steven vertelt ons uit ervaring wat dat betekent. Tot 5 jaar geleden nam hij – naar eigen zeggen – ‘steeds de verkeerde afslag’. Inmiddels heeft hij zijn leven weer op de rit en werkt hij als onder meer als vrijwilligere bij Kompassie.  

Arjan Boiten is in de voetsporen van zijn vader getreden als gerechtsdeurwaarder; die begon in 1972 met kantoor aan huis in de Regentesselaan. Dat leverde soms heftige taferelen op. Inmiddels heeft Arjan met twee compagnons een kantoor op de Binckhorst waar 35 mensen werken: BoitenLuhrs. Niemand is slaaf van zijn eigen omstandigheden, vindt Arjan. Veel mensen rekenen zich rijk. We sparen te weinig. Dan kunnen we de klappen die het leven uitdeelt, niet opvangen. Hij heeft twee soorten klanten: de niet-willers en de niet-kunners. Voor de eerste groep heeft hij weinig kompassie. Hij vertelt ons over zijn vak en hoe hij daarin opereert. 

Het event start om 19.30 en eindigt rond 21.00. Wie wil, eet soep mee vooraf, vanaf 18.45. Of blijft na afloop hangen voor de digi-borrel.

06 mei 2020

Bij jou thuis op de bank

Meld je aan

Een verhalenavond over Aad Mansveld (uitgesteld)

aad mansveld.jpg

Aad (Aadsjuh) Mansveld is de onbetwiste clublegende van ADO Den Haag, toonbeeld van onverzettelijkheid en de spreekwoordelijke 'Haagse Bluf'

Op vrijdagavond 10 april organiseert het Haags Verhaal in samenwerking met het Venduehuis der Notarissen en o.a. sportjournalist Jaap de Groot een avond over deze legendarische voetballer. Wat was de kracht van Aad Mansveld en waarom maakt hij nog steeds zoveel los?

De avond wordt georganiseerd door het Haags Verhaal, een maatschappelijk initiatief dat als doel heeft om verschillende werelden in Den Haag samen te brengen. Dat gebeurt onder meer door verhalenavonden, maar ook door een fotoboek met 155 groepsportretten. De opbrengst van de avond over Aad Mansveld komt ten goede aan dit fotoboek.

Start om 20.00 (inloop vanaf 19.30, eind om 21.30 met een drankje)

In verband met het coronavirus is deze bijeenkomst uitgesteld

10 april 2020

Venduehuis der Notarissen Nobelstraat 5 Den Haag

Meld je aan

Deurwaarder ontmoet Kompassie (uitgesteld)

Kompassie is een onafhankelijke informatie- en steunpunt voor mentale gezondheid. Ervaringsdeskundige vrijwilligers geven praktische en emotionele steun aan mensen die psychisch kwetsbaar zijn, maar ook aan hun betrokkenen. Daarnaast geven zij voorlichting en komen zij op voor het collectieve belang van de doelgroep in Den Haag.  Veel bezoekers van Kompassie kampen met schulden. Omdat hun hoofd even ergens anders naar stond. Steven vertelt ons uit ervaring wat dat betekent. Tot 5 jaar geleden nam hij – naar eigen zeggen – ‘steeds de verkeerde afslag’. Inmiddels heeft hij zijn leven weer op de rit en werkt hij als onder meer als vrijwilligere bij Kompassie.  

Arjan Boiten is in de voetsporen van zijn vader getreden als gerechtsdeurwaarder; die begon in 1972 met kantoor aan huis in de Regentesselaan. Dat leverde soms heftige taferelen op. Inmiddels heeft Arjan met twee compagnons een kantoor op de Binckhorst waar 35 mensen werken: BoitenLuhrs. Niemand is slaaf van zijn eigen omstandigheden, vindt Arjan. Veel mensen rekenen zich rijk. We sparen te weinig. Dan kunnen we de klappen die het leven uitdeelt, niet opvangen. Hij heeft twee soorten klanten: de niet-willers en de niet-kunners. Voor de eerste groep heeft hij weinig kompassie. Hij vertelt ons over zijn vak en hoe hij daarin opereert. 

In verband met het Coronavirus is deze avond uitgesteld.

17 maart 2020

Kompassie, Laan 20 Den Haag

Meld je aan

Supermarkt ontmoet Foodtruck (digitaal)

Ondernemen in Coronatijd; de een wint, de ander verliest. 

Op onze volgende online-verhalenavond op 9 juni delen AH-filiaalmanager Johan Roodenrijs en duurzaam cateraar van Manic Organic, Laurens van Luin, hun wel en wee met ons. Wat doe je als je supermarkt wordt leeggekocht door een horde angstige mensen die geen oog heeft voor het welzijn van jouw personeel? Johan geeft ons een inkijk achter de schermen en in zijn eigen leven. En wat doe je als je als cateraar helemaal klaar bent met je foodtrucks voor het komend festivalseizoen en alles in een klap tot stilstand komt? Laurens vertelt hoe je dan als ondernemer, maar ook als mens verder moet.  

Twee bijzondere verhalen, mis ze niet! Gehost door talkshowpowerhost Deborah Cameron, met prachtige muzikale intermezzo’s van Balout Khazraei op Se Tar. 

De avond start om 19.30 en eindigt rond 21.00. En misschien blijf je na afloop nog even hangen voor de digi-borrel.

Wil je financieel bijdragen aan deze avond? Dat kan via deze link

09 juni 2020

Bij jou thuis op de bank

Meld je aan

Deurwaarder ontmoet Kompassie (digitaal)

Ons reizend verhalencircus in Den Haag gaat online. Want we moeten met elkaar in gesprek blijven, juist nu!

Wees welkom op onze eerste digitale verhalenavond waar deurwaarder Arjan Boiten en GGZ-ervaringsdeskundige Steven Slootweg met ons en elkaar in gesprek gaan. 

Kompassie is een onafhankelijke informatie- en steunpunt voor mentale gezondheid. Ervaringsdeskundige vrijwilligers geven praktische en emotionele steun aan mensen die psychisch kwetsbaar zijn, maar ook aan hun betrokkenen. Daarnaast geven zij voorlichting en komen zij op voor het collectieve belang van de doelgroep in Den Haag.  Veel bezoekers van Kompassie kampen met schulden. Omdat hun hoofd even ergens anders naar stond. Steven vertelt ons uit ervaring wat dat betekent. Tot 5 jaar geleden nam hij – naar eigen zeggen – ‘steeds de verkeerde afslag’. Inmiddels heeft hij zijn leven weer op de rit en werkt hij als onder meer als vrijwilligere bij Kompassie.  

Arjan Boiten is in de voetsporen van zijn vader getreden als gerechtsdeurwaarder; die begon in 1972 met kantoor aan huis in de Regentesselaan. Dat leverde soms heftige taferelen op. Inmiddels heeft Arjan met twee compagnons een kantoor op de Binckhorst waar 35 mensen werken: BoitenLuhrs. Niemand is slaaf van zijn eigen omstandigheden, vindt Arjan. Veel mensen rekenen zich rijk. We sparen te weinig. Dan kunnen we de klappen die het leven uitdeelt, niet opvangen. Hij heeft twee soorten klanten: de niet-willers en de niet-kunners. Voor de eerste groep heeft hij weinig kompassie. Hij vertelt ons over zijn vak en hoe hij daarin opereert. 

Het event start om 19.30 en eindigt rond 21.00. Wie wil, eet soep mee vooraf, vanaf 18.45. Of blijft na afloop hangen voor de digi-borrel.

06 mei 2020

Bij jou thuis op de bank

Meld je aan

Een verhalenavond over Aad Mansveld (uitgesteld)

aad mansveld.jpg

Aad (Aadsjuh) Mansveld is de onbetwiste clublegende van ADO Den Haag, toonbeeld van onverzettelijkheid en de spreekwoordelijke 'Haagse Bluf'

Op vrijdagavond 10 april organiseert het Haags Verhaal in samenwerking met het Venduehuis der Notarissen en o.a. sportjournalist Jaap de Groot een avond over deze legendarische voetballer. Wat was de kracht van Aad Mansveld en waarom maakt hij nog steeds zoveel los?

De avond wordt georganiseerd door het Haags Verhaal, een maatschappelijk initiatief dat als doel heeft om verschillende werelden in Den Haag samen te brengen. Dat gebeurt onder meer door verhalenavonden, maar ook door een fotoboek met 155 groepsportretten. De opbrengst van de avond over Aad Mansveld komt ten goede aan dit fotoboek.

Start om 20.00 (inloop vanaf 19.30, eind om 21.30 met een drankje)

In verband met het coronavirus is deze bijeenkomst uitgesteld

10 april 2020

Venduehuis der Notarissen Nobelstraat 5 Den Haag

Meld je aan

Deurwaarder ontmoet Kompassie (uitgesteld)

Kompassie is een onafhankelijke informatie- en steunpunt voor mentale gezondheid. Ervaringsdeskundige vrijwilligers geven praktische en emotionele steun aan mensen die psychisch kwetsbaar zijn, maar ook aan hun betrokkenen. Daarnaast geven zij voorlichting en komen zij op voor het collectieve belang van de doelgroep in Den Haag.  Veel bezoekers van Kompassie kampen met schulden. Omdat hun hoofd even ergens anders naar stond. Steven vertelt ons uit ervaring wat dat betekent. Tot 5 jaar geleden nam hij – naar eigen zeggen – ‘steeds de verkeerde afslag’. Inmiddels heeft hij zijn leven weer op de rit en werkt hij als onder meer als vrijwilligere bij Kompassie.  

Arjan Boiten is in de voetsporen van zijn vader getreden als gerechtsdeurwaarder; die begon in 1972 met kantoor aan huis in de Regentesselaan. Dat leverde soms heftige taferelen op. Inmiddels heeft Arjan met twee compagnons een kantoor op de Binckhorst waar 35 mensen werken: BoitenLuhrs. Niemand is slaaf van zijn eigen omstandigheden, vindt Arjan. Veel mensen rekenen zich rijk. We sparen te weinig. Dan kunnen we de klappen die het leven uitdeelt, niet opvangen. Hij heeft twee soorten klanten: de niet-willers en de niet-kunners. Voor de eerste groep heeft hij weinig kompassie. Hij vertelt ons over zijn vak en hoe hij daarin opereert. 

In verband met het Coronavirus is deze avond uitgesteld.

17 maart 2020

Kompassie, Laan 20 Den Haag

Meld je aan

Deurwaarder ontmoet Kompassie (digitaal)

Ons reizend verhalencircus in Den Haag gaat online. Want we moeten met elkaar in gesprek blijven, juist nu!

Wees welkom op onze eerste digitale verhalenavond waar deurwaarder Arjan Boiten en GGZ-ervaringsdeskundige Steven Slootweg met ons en elkaar in gesprek gaan. 

Kompassie is een onafhankelijke informatie- en steunpunt voor mentale gezondheid. Ervaringsdeskundige vrijwilligers geven praktische en emotionele steun aan mensen die psychisch kwetsbaar zijn, maar ook aan hun betrokkenen. Daarnaast geven zij voorlichting en komen zij op voor het collectieve belang van de doelgroep in Den Haag.  Veel bezoekers van Kompassie kampen met schulden. Omdat hun hoofd even ergens anders naar stond. Steven vertelt ons uit ervaring wat dat betekent. Tot 5 jaar geleden nam hij – naar eigen zeggen – ‘steeds de verkeerde afslag’. Inmiddels heeft hij zijn leven weer op de rit en werkt hij als onder meer als vrijwilligere bij Kompassie.  

Arjan Boiten is in de voetsporen van zijn vader getreden als gerechtsdeurwaarder; die begon in 1972 met kantoor aan huis in de Regentesselaan. Dat leverde soms heftige taferelen op. Inmiddels heeft Arjan met twee compagnons een kantoor op de Binckhorst waar 35 mensen werken: BoitenLuhrs. Niemand is slaaf van zijn eigen omstandigheden, vindt Arjan. Veel mensen rekenen zich rijk. We sparen te weinig. Dan kunnen we de klappen die het leven uitdeelt, niet opvangen. Hij heeft twee soorten klanten: de niet-willers en de niet-kunners. Voor de eerste groep heeft hij weinig kompassie. Hij vertelt ons over zijn vak en hoe hij daarin opereert. 

Het event start om 19.30 en eindigt rond 21.00. Wie wil, eet soep mee vooraf, vanaf 18.45. Of blijft na afloop hangen voor de digi-borrel.

06 mei 2020

Bij jou thuis op de bank

Meld je aan