Veelzijdigheid en trots van Den Haag in 155 groepsfoto's

Den Haag is een prachtige stad, maar vooral ook door de mensen die erin leven. We willen de trots, veelzijdigheid en veerkracht van de stad laten zien in 155 groepsportretten. Groepen, in welke vorm dan ook, zijn belangrijk voor de sociale infrastructuur van de stad. Juist als het crisis is hebben mensen elkaar nodig. Dat blijkt maar weer uit deze tijd, waar Corona alles op zijn kop zet en de bestaande structuren niet meer werken. Goede onderlinge verbindingen en verhoudingen zorgen ervoor dat de stad leefbaar en veilig is. 

Het boek moet een dwarsdoorsnede van de stad laten zien: van hoog tot laag, links tot rechts, jong en oud en van moeilijk tot makkelijk. We brengen mensen in beeld die zich op een of andere manier verenigen op basis van hun sport, hobby, kennis, (net)werk, ambacht, (geloofs)overtuiging of culturele achtergrond. En gelijk verspreid over de stadsdelen en wijken van Den Haag. Iedereen moet zich in het boek kunnen herkennen.

Juist in deze tijd gaan wij door met het nemen van groepsfoto's. Om te laten zien wat er nog wel gebeurt. En te laten zien hoe groepen zich weer verenigingen, ondanks de maatregelen die we moeten nemen om elkaar niet te besmetten.

Het fotoproject laat het plezier en de trots zien die mensen ontlenen aan het nemen van hun groepsfoto. Het gaat erom dat mensen zich kunnen laten zien en gezien worden. Want volgens ons is dat wat er nodig is in een stad als Den Haag, die steeds weer in ontwikkeling is en die snel verandert. De samenstelling van de bevolking wordt diverser. Met het Haags Verhaal hebben wij een manier gevonden om op een onorthodoxe manier te komen tot nieuwe sociale verbindingen. Ook met dit fotoproject.

Zelf in het boek met je groep?

Jouw groep in het boek?

Hoe werkt het? Hoe kan ik me aanmelden? Wat zijn de voorwaarden? Dat leggen we hieronder uit.

Hoe selecteren jullie de groepen?

Vrijwilligers van het Haags Verhaal gaan de stadsdelen in om groepen op te sporen die op de foto willen. Om ervoor te zorgen dat we echt een dwarsdoorsnede van de stad krijgen, hebben zij onderling contact en stemmen ze op elkaar af. Als je je aanmeldt, zullen we dus eerst kijken of jouw groep in het boek past en of dezelfde groep al niet eerder gefotografeerd is.

Wat verwachten we van jullie? 

Verzamel zoveel mogelijk mensen van jouw organisatie, gemeenschap of club voor de groepsfoto, het liefst op de plek waar jullie meestal samenkomen. Dat doe je in overleg met de fotograaf en/of een van de mensen (vaak vrijwilligers) van het Haags Verhaal. Daarna komt de fotograaf met een assistent langs voor de foto.  

Je geeft toestemming door op de foto te gaan 

De mensen die op de foto gaan, geven daarmee toestemming dat hun foto wordt gepubliceerd en wordt gebruikt voor een boek en een tentoonstelling. We kijken samen met jou hoe we dat het best kunnen voorleggen aan de leden van je groep. 

 Als de foto is genomen… 

… dan gaat er een filmpje van het nemen van de foto op de website en facebookpagina van het Haags Verhaal. Soms zetten we de foto – om publicitaire reden – alvast online. 

Ik wil de foto hebben 

Jullie krijgen de foto in een lage resolutie toegestuurd, zodat je die bijvoorbeeld al kunt delen op sociale media. Pas aan het einde van het project komt de foto in hoge resolutie beschikbaar. Daarna gaan de groepsfoto’s als een reizende expositie door de stad.

Wat doen jullie met onze foto?

We zetten jullie foto in het fotoboek van het Haags Verhaal, dat in het voorjaar van 2021 uitkomt. Jullie worden voor de presentatie van dat boek uitgenodigd. En daarna gaan de foto's in een reizende fototentoonstelling door de stad op publieke plekken. Daar willen we dan weer evenementen aan koppelen.

Wil je je aanmelden of heb je een vraag?

Neem dan vooral contact met ons op via: mail@haagsverhaal.nl. 

 

 

rondreizende tentoonstelling

 

Als het boek klaar is, komen de foto's in een rondreizende fototentoonstelling op publieke plekken in de stad. Daaraan gaan we publieksbijeenkomsten koppelen. Heb je daarvoor zelf een idee met je groep? Laat het ons dan weten! (mail@haagsverhaal.nl)