Young Stories in Ypenburg

Young Stories gaat naar Ypenburg met twee edities:

zaterdagavond 6 november: JIJ over jongeren en eenzaamheid inschrijven kan: https://forms.gle/Kp8rePsNpLJ9SdZN9

Zaterdagavond 27 november: Geld & Geluk 

Het worden weer mooie avonden! met onze hosts Ouafa en Delon

Schermafbeelding 2021-10-27 om 12.57.44.png   Schermafbeelding 2021-10-27 om 12.57.53.png

 

volg onze insta voor meer info: https://www.instagram.com/youngstoriesnl/

Young Stories Geld & Geluk

 

Maakt geld gelukkig? Soms wel en soms niet… Steeds meer jongeren hebben te maken met schulden, soms heb je een gat in je hand of moet je ineens een boete betalen. Of stopte je bijbaantje door Corona en komt nauwelijks meer iets binnen op je rekening. Dit gebeurt met steeds meer jongeren: 37% van de mbo’ers van 18 jaar en ouder heeft op dit moment een schuld en een op de vier een betalingsachterstand. Heftig dus.

Tijdens deze Young Stories avond gaan we hierover in gesprek. Ervaringsdeskundigen Jaouad Hadchoune en Kasia Oberc vertellen hoe zij Geld & Geluk weten te combineren. We eten samen en luisteren naar hun verhalen en misschien voeg jij het jouwe er wel aan toe. Kom naar onze Young Stories avond op zaterdag 5 juni 17:00 – 20:00 uur in het Haags HipHopcentrum. Opgeven kan via de link in onze bio maar last minute aanschuiven kan ook! Deze avond is mogelijk gemaakt door fonds Schiefbaan Hovius.

Ik ben storyteller, gastdocent, trainer/coach en werk voor mezelf als meubelmaker in
mijn eigen onderneming. Mijn dromen hebben mij gebracht waar ik nu sta en ik deel mijn ervaringen met iedereen die daar behoefte aan heeft of gewoon een mooi verhaal wil horen. Ik doe wat ik leuk vind en daar ben ik heel erg blij mee…

- Jaouad Hadchoune

Young Stories gaat door!

Zodra de corona maatregelen het toestaan gaan we verder met een tweede serie Young Stories. Subsidie van het fonds Schiefbaan Hovius, de Rabobank en de gemeente Den Haag maakt het mogelijk om vier avonden te organiseren. 

Jongeren en eenzaamheid 

Tijdens deze editie maken we eenzaamheid onder jongeren bespreekbaar. Met als uitgangspunt eenzaamheid tijdens de lockdown. Daarnaast staan we ook stil bij eenzaamheid überhaupt onder jongeren. Drie jongeren delen tijdens deze avond hun verhaal over eenzaamheid. Dit kunnen verhalen zijn over hoe ze zich tijdens de lockdown hebben gevoeld en hoe ze hiermee zijn omgegaan. Of speelde het daarvoor ook al? Naast de verhalen gaan we via interactieve werkvormen het gesprek aan met het publiek, waarbij de volgende vragen een leidraad zijn. 

De avond wordt gehost door Ouafa (24) en Delon (24). Zij hebben beiden gepitcht tijdens de eerdere edities van Young Stories.

ouafa.jpeg 

Jongeren en Sociaal Onderenemen

Veel jongeren weten niet wat ze met hun leven aan moeten na hun studie. In deze bijeenkomst laten we jongeren kennismaken met sociaal ondernemen: hoe werkt het, hoe pak je het aan, wat bereik je ermee? Twee ervaringsdeskundigen vertellen, Tijdens deze avond staan twee jonge sociaal ondernemers centraal, wat drijft ze om sociaal te ondernemen? Waar komt die drive vandaan en wat houdt hun sociale onderneming in? We willen onder de aandacht brengen dat geld verdienen en een maatschappelijke bijdrage leveren hand in hand kunnen gaan. Jonge mensen die aan het begin van hun loopbaan staan  ervan bewust maken dat sociaal ondernemen een opkomende en duurzame trend is binnen onze samenleving

De avond wordt voorbereid en gehost door Amy (24) die als vrijwilliger via Haagse Helpers bij het Haags Verhaal binnenkwam.

 

 amy.jpeg

Jongeren en Geld

37% van de mbo’ers van 18 jaar en ouder heeft momenteel een schuld en één op de vier heeft betalingsachterstanden (www.nibud.nl) Meedoen met trends en rages speelt een grote rol. Het hebben van schulden levert schaamte op, erover praten is moeilijk. Tijdens deze avond gaan jongeren met elkaar in gesprek over geld en schulden. Hoe kun je beter omgaan met geld en voorkom je schulden? Of kom je uit je schulden? Drie jongere(ervaringsdeskundigen) delen tijdens deze avond hun verhaal over hoe zij met geld omgaan. Daarnaast gaan ze via interactieve werkvormen in gesprek met de andere bezoekers. 

De avond wordt gehost door Jaouad (30) ook hij presenteerde zich tijdens een van de Eat & Connect avonden.  We werken samen met Schuldhulpmaatje Den Haag.

 jaouad.jpeg

Mix&Connect

Na vier Eat and Connect verhalenavonden vond er in december een Mix&Connect plaats. Het was weer een mooie bijeenkomst. Tien van de eerdere sprekers kwamen terug en de rest van de gasten waren jongeren van de stichting Achterban Werkt uit Mariahoeve.  Deze jongeren verzorgden  diverse performances. Verder vertelden de andere sprekers wat hun deelname aan het Young Stories voor hen had betekend of welke stappen zij tussentijds hebben gemaakt. Aan de tafels waren er weer mooie gesprekken en werden connecties voor toekomstige  samenwerkingen gemaakt. 

 Copy of _MG_2566.jpg


Het was weer een mooie avond

Zaterdag 24 oktober vond alweer de derde  Eat & Connect plaats.  Deze  keer in het Haags Hophop centrum Met de sprekers Shemar Holmond, Ruben-Ferdinand, Andy, Cristian Rouwenhorst (alias Jack Faded) en Xaviera Cameron hebben we er een mooi en bijzonder event van gemaakt Met heerlijk eten van Nada's kitchen. En Jassir Goedkroon maakte de foto's (ook van de slide show hierboven)

Ook de tweede Young Stories was een succes

Op 26 september hadden we onze tweede Young Stories avond. Wat was het weer  mooi. Dank aan onze sprekers Melissa Mingo, Robinson Jouwe, Ouafa Daouayry, Nike Ayinla en Bo.  Iedereen  voegde op en eigen manier iets bijzonders toe aan de avond. De bezoekers luisterden ademloos en stelde vragen. De liefde, energie en warmte was voelbaar. Nada verzorgde weer een heerlijke maaltijd en Jassir Marcos Jonis maakte de foto's

Bezoeker Maria Toko vat het allemaal mooi samen in dit flimpje. We kijken uit naar de volgende avond op zaterdag 24 oktober, door Covid-19 deze keer op een andere locatieL Het  Haags HipHop Centrum

YS 26 sept.jpgeten.jpg

Young Stories1 Eat & Connect

 
Zaterdag 29 augustus vond de eerste #EatAndConnect plaats geleid door By DeeDee
 
Het was een bijzonder mooie kickstart van Young Stories.
De avond werd geopend door Dylan Romeo die gedreven vertelde over de het belang van politiek actief zijn als jongere. Daarna verteld Busra Celik over hoe zij burgemeester van Madurodam was geworden en hpe haar opa haar inspireert. Shalini Shines sprak over dans haar leven heeft beïnvloed en welke gevolgen dit voor haar had, maar ook hoe zij de negatieve gevolgen heeft omgebogen naar het positieve. Julia van Diepen vertelde over haar reis van een klein dorp naar het multiculturele Haagse en welke proces dit bij haar teweeg heeft gebracht. De avond werd afgesloten door Daniëlle Zawadi die een spoken word voordroeg over hoe de anti racisme beweging impact op haar heeft gemaakt.
Tijdens het evenement werd de heerlijke drie gangen maaltijd gemaakt door Nada van Nada's Kitchen.
De foto's zijn gemaakt door Jassir Jonis van Goedkroon
.
Dank aan alle sprekers en gasten voor deze mooie avond. En het VSB fonds die deze avond mede mogelijk maakte.
 
YS 118775110_143349154119279_2855747759954658181_o.jpg
 

Young Stories

 

Met Young Stories gaat het Haags Verhaal onder leiding van Power Queen Deborah Cameron jongeren bijeen brengen op een interactieve manier. Ook jonge mensen leven vaak in een eigen bubble. Met Young Stories gaan we ze verleiden om naar elkaars verhalen te luisteren, terwijl ze samen wat doen. Het doel is om daarmee vooroordelen en aannames te beslechten. Want de jeugd heeft de toekomst: Haags Verhaal wil ze er graag bij betrekken, maar wel op hun eigen manier!