In deze podcast luistert u naar de verhalen van Liselotte Bredius (mede-oprichter van Lekkernassûh) en Richard van Beekum (Lid van Les Amis de Cuisine). Allebei Haagse Roots. De Indische oma van Liselotte zwaaide vroeger de scepter in de keuken van Garoeda aan de Kneuterdijk. Koken heeft altijd een centrale plek in haar leven gehad. Liselotte heeft veel zelf in haar leven moeten uitzoeken, ook toen ze jong was. Niks boeide haar, totdat ze aan het einde van de middelbare school moeder werd en wist; dit ga ik goed doen! Aldus geschiedde. Een baan in de corporate wereld bleek niet helemaal op haar lijf geschreven. Nu probeert ze vanuit Lekkernassûh aanjager te zijn van een eerlijk, lokaal voedselsysteem in en rondom Den Haag. In deze aflevering van het Haags Verhaal vertelt ze haar verhaal en het verhaal achter dit initiatief.
De Haagse kookclub Les Amis de Cuisine is sinds 1975 een vereniging van, voor en door kookliefhebbers. De 250 leden koken in vaste groepjes iedere maand samen een menu onder leiding van hun eigen chef en souschef. Dat doen ze in hun eigen, professionele keuken aan de Kerketuinen. Richard van Beekum is een van de leden van zo’n kookgroep. Vanaf zijn 14e kookte hij al met het vlees dat hij na een dag werken als hulpje bij de slager mee naar huis kreeg. Zijn ouders hadden een drogisterij op het Jonckbloetplein: De Salamander. Richard was als enig kind van middenstanders gewend om zijn eigen boontjes te doppen. Het Margriet Kookboek heeft hij in zijn leven versleten. Hij vertelt over zijn herinneringen aan Laak en Moerwijk, de Puch en Mike Oldfield. En hoe hij ooit als marinier in het Capitol Hill belandde. Liselotte en Richard zagen elkaar weer terug via een online meeting.
Luister hier naar de podcast.
Benieuwd hoe dat ging en hoe het met ze gaat? Hier is de link naar het filmpje